Nóż Samura MO-V do filetownia 218 mm

Dostępność: brak towaru
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.4
Producent: Samura
Kod produktu: SM-0048/G-10

Opis

Profesjonalny Nóż - Samura MO-V do Filetowania 218mm


MO-V SAMURA to profesjonalna seria noży kuchennych, wykonanych z japońskiej stali

nierdzewnej AUS 8 molibdenowo-wanadowej (Aichi Steel Works). Wysokie wymagania

branży HoReCa znakomicie potwierdziły jakość i niezawodność.

Nóż do filetowania MO-V 218mm SAMURA jest idealny do (odkostniania) oddzielania ości od mięsa. Nóż ten jest przeznaczony do ryb, drobiu, cielęciny lub jagnięciny za jego pomocą z łatwością  odseparujesz mięsiwo od kości, skóry i żył. Niech elastyczność tego noża zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich. 

Jednoczęściowe ostrze ze stali wysokiej jakości o wysokiej zawartości molibdenu i wanadu jest odporne na korozję, trwałe i przyjazne dla konserwacji.


Uchwyt polimerowy z włókna szklanego G-10 umożliwia pracę w kuchni pod pełną kontrolą. Wykorzystaj w pełni wszystkie jego pozytywne cechy!

 

PARAMETRY:

Długość noża całkowita: 218mm

Gatunek Stali: japońska stal AUS-8

Rękojeść: G10

Twardość ostrza: 59 HRC

Kraj pochodzenia:Chiny

 

MATERIAŁ OSTRZA:

Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440. 

Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00

 

RĘKOJEŚĆ:

Do produkcji rękojeści został użyty nowoczesny materiał G10 - stosowany w nożach wysokiej klasy.

  • doskonałe właściwości antypoślizgowe zapewniają, iż nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni
  • materiał odporny na działanie większości czynników chemicznych i niskie oraz wysokie temperatury
  • wzorowa przyczepność
  • odporność na uderzania

 

 

NASZA FILOZOFIA:

Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.

 

KRAJ POCHODZENIA:

Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.

 

GWARANCJA:

  • DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
  • JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)

 

Opinie o produkcie (1)

14 sierpnia 2021

Fajny nóż ale brak w sprzedaży futerału no i jak z nim jechać na ryby ?

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl