Nóż Samura MO-V Szefa 200 mm

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 250,00 zł 250.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.8
Producent: Samura
Kod produktu: SM-0085/G10

Opis

Profesjonalny Nóż - Samura MO-V Szefa 200mm


MO-V SAMURA to profesjonalna seria noży kuchennych, wykonanych z japońskiej stali

nierdzewnej AUS 8 molibdenowo-wanadowej (Aichi Steel Works). Wysokie wymagania

branży HoReCa znakomicie potwierdziły jakość i niezawodność.

Nóż Szefa MO-V 200mm SAMURA jest zdecydowanie polecany na zakup pierwszego noża do kuchni. Jest w stanie wykonać szerokie spektrum działań w przypadku braku specjalistycznych noży, od krojenia chleba, kiełbasy i sera do przetwarzania warzyw i owoców.

Dzięki szerokiej,  masywnej i grubej głowni w stosunku do małego uchwytu, ten nóż jest maksymalnie przystosowany do cięcia prawie bez wysiłku. 

 Jednoczęściowe ostrze ze stali wysokiej jakości o wysokiej zawartości molibdenu i wanadu jest odporne na korozję, trwałe i przyjazne dla konserwacji.


Uchwyt polimerowy z włókna szklanego G-10 umożliwia pracę w kuchni pod pełną kontrolą. Wykorzystaj w pełni wszystkie jego pozytywne cechy!

 

PARAMETRY:

Długość noża całkowita: 320mm

Długość ostrza : 200mm

Gatunek Stali: japońska stal AUS-8

Rękojeść: G10

Twardość ostrza: 59 HRC

Grubość głowni: 2.1mm

Waga: 204g 

Kraj pochodzenia:Chiny

 

MATERIAŁ OSTRZA:

Stal AUS-8 to japoński odpowiednik stali 440. 

Skład chemiczny:
AUS-8 – C: 0,70-0,75; V: 0,10-0,26; Cr: 13,00-14,50; Mo: 0,10-0,30; Mn: 0,50; Ni: 0,49; P: 0,04; S: 0,03; Si: 1,00

 

RĘKOJEŚĆ:

Do produkcji rękojeści został użyty nowoczesny materiał G10 - stosowany w nożach wysokiej klasy.

  • doskonałe właściwości antypoślizgowe zapewniają, iż nóż nie wyślizguje się z mokrej dłoni
  • materiał odporny na działanie większości czynników chemicznych i niskie oraz wysokie temperatury
  • wzorowa przyczepność
  • odporność na uderzania

 

 

NASZA FILOZOFIA:

Do produkcji noży używamy najlepszej japońskiej stali. Wielokrotne przekuwanie stali - gwarantuje otrzymanie perfekcyjnej geometrii ostrza. Stosujemy ręczne ostrzenie na kamieniach wodnych. Spędzamy mnóstwo czasu, udoskonalając nasze umiejętności, żeby być stale lepsi. Jeśli oczekujesz bezkompromisowej jakości - jesteśmy po tej samej stronie.

 

KRAJ POCHODZENIA:

Jakość za rozsądną cenę – to motto przyświecające naszej działalności. Ze względu na zbyt wysokie koszty robocizny w Japonii, zdecydowaliśmy się przenieść zaawansowaną technologię produkcji noży do CHIN. Wciąż używamy japońskiej stali do produkcji - a cały proces wytwarzania mamy pod stałą kontrolą, gwarantując wysokiej jakości produkty. Niektóre serie jak np. SAKAI nadal są produkowane w Japonii.

 

GWARANCJA:

  • DWA LATA GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA OSOBY FIZYCZNEJ (PARAGON)
  • JEDEN ROK GWARANCJI OD DATY ZAKUPU DLA FIRMY (FAKTURA)

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl